Recruitmentstrategie is de basis van jouw wervingssucces

Recruitment opzetten

Heb je al nagedacht over een recruitmentstrategie?

Een succesvolle recruitmentafdeling valt of staat met een recruitmentstrategie. Die is onmisbaar voor jouw nieuwe afdeling. Je hebt tenslotte ook een bedrijfsstrategie, anders weet je niet welke kant je op wilt gaan. Daarbij hoort een strategische personeelsplanning. Welke kennis is er nodig voor de doelen die je wilt bereiken en is die kennis al in huis of niet? Door deze vragen te beantwoorden krijg je inzichtelijk wat er de komende tijd aan personeel nodig is.

Maar recruitment is meer dan enkel werving- en selectie. Je zou bijvoorbeeld ook je werknemers kunnen opleiden, kunnen werken aan minder verloop of verzuim, of je huidige personeelsbestand anders kunnen indelen. Al die mogelijkheden komen op tafel als je strategisch gaat kijken naar jouw recruitmentproces. Zo zetten we jouw recruitmentafdeling op met duurzaam succes.

Duurzaam recruitment
Dit levert een sterke recruitmentstrategie op

Nu op een strategisch niveau nadenken over jouw recruitmentproces levert in de toekomst veel op. Dat scheelt veel tijd, geld en energie op tactisch en operationeel niveau voor de hele organisatie. Personeelsdoelen vloeien namelijk voort uit organisatiedoelen. Heb je die helder? Dan weet je zeker dat je goed zit op de lange termijn. Dan kun je namelijk inspelen op personeelsbehoefte. Zo voorkom je onnodige werkdruk, ziekteverzuim, personeelsverloop en ontevreden medewerkers. Wij helpen je mee met het opzetten van een passende strategie voor jouw organisatie.

Een goede recruitmentstrategie betekent een scherp beeld van welke mensen jouw organisatie nodig heeft, nu en op de lange termijn. Een duurzame oplossing dus, met veel voordelen:

Miranda Camu

Recruitmentstrateeg met een netwerk

Ik ben Miranda Camu, het gezicht achter via Camu Recruitment. Met ruim 20 jaar ervaring in het vak, aan zowel bureau- als corporate kant, heb ik tegenwoordig nog maar één doel: jouw recruitment succesvol maken. Dat doe ik door jouw recruitmentproces op te zetten of te optimaliseren. De specifieke kennis die mist deel ik graag met je tijdens mijn incompany trainingen. Als uitvoerend recruitmentstrateeg steek ik de handen uit de mouwen. Als dat gewenst is duik ik zelf de arbeidsmarkt in. Op de lange termijn denk ik mee aan een strategisch oplossing voor jouw probleem. Duurzaam recruitment noemen we dat bij Via Camu. Nieuwsgierig naar meer wordt: meer weten?