Welke kennis haal jij in huis?
Welke kennis kies jij?

Referral recruitment, employee experience, employer branding

De moderne termen vliegen je om de oren. Met de krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig is dat ook niet zo heel gek. Er is meer nodig om de juiste kandidaat binnen te hengelen. De kernwaarden van de organisatie moeten matchen met die van de kandidaat en mensen hechten meer waarde aan daadwerkelijk plezier op het werk. Ze beseffen zich dat ze een groot deel van hun leven op het werk zijn, dus stellen ze hogere eisen. “De banen liggen toch voor het oprapen, dus kom jij maar met een goed bod.” is de gedachte van de gemiddelde werkzoekende. Dus: wat heb jij te bieden. als werkgever? Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers zich betrokken voelen bij de organisatie? Tijdens mijn incompany trainingen gaan we in op interessante thema’s en termen die onmisbaar zijn voor jouw recruitmentafdeling om te kennen.

Kennis delen tijdens creatieve sessies
Interessant, interactief en incompany

Laten we met de deur in huis vallen: mijn trainingen zijn niet voor luie mensen. Ik houd van interactie en dat ga je ook merken! Tijdens de incompany sessies die ik geef maken we gebruik van brainpicking, brown paper, onze creativiteit en een heleboel geeltjes. Door te doen kom je namelijk tot de beste inzichten en ideeën. Het thema van de training die bepaal jij, de inhoud bepalen we samen. Ik neem mijn recruitmentkennis mee en begeleid de sessie van begin tot eind. Nieuwsgierig naar mijn werkwijze of vragen? Neem gerust contact met me op, ik vertel je graag meer! 

Een greep uit ons trainingsaanbod vind je hieronder. Maar, we hebben nog veel meer. Neem contact met op om te ontdekken hoe we jouw recruitmentproces een flinke boost kunnen geven! 

Referral recruitment: de weg naar perfecte kandidaten is niet het internet, maar jouw huidige personeelsbestand. Zij weten precies het type mens dat je zoekt in je organisatie: zij zijn het. Hoe zet je hun netwerk dan in voor jouw recruitment? Dat leer je tijdens deze training.

Coaching on the job: recruitment is een vak. Niet iets wat je er ‘even bij doet’. Ik coach en begeleid  jouw (nieuwe) recruiter. Ik laat zien hoe je een strategisch recruitmentplan schrijft, hoe je employer branding opzet, een vacature maakt, waar je die plaatst, hoe je een goed sollicitatiegesprek voert en hoe je het recruitmentproces goed opzet.

Employer Branding: hoe onderzoek je het werkgeversmerk van jouw organisatie? Wat is je EVP (employer value proposition) en hoe vang je een bedrijfscultuur in een kernboodschap naar potentiële kandidaten? Dit en meer leer je tijdens de training Employer Branding.

Onboarding: Yes! Je hebt je nieuwe medewerker binnen. En nou? In deze training leer je alles over het goed onboarden van je nieuwe collega’s. Zodat je zeker weet dat ze nog lang en met veel plezier in je organisatie blijven.

Welke kennis wil jij in huis halen?

Referral Recruitment is in onze organisatie nu een hot topic maar een draak van een proces om te organiseren en bij te houden. Tijdens de training Referral Recruitment van ViaCamu heb ik de uitgangspunten van zowel recruiters als marketeers gehoord en de mijne vanuit HR kunnen delen. Wat een openbaring! Wat vooral opviel is de pragmatische opzet van de training. Leren door met elkaar te brainstormen, overleggen en discussieren in een veilige omgeving. Wat een energie! Deze training is echt een aanrader voor iedereen die moeilijkheden heeft om de beste kandidaten uit de markt te halen en het lastig vind om Referral Recruitment in de organisatie te implementeren.

Dennis
Hr Business partner

Super inspirerende workshop van ViaCamu Recruitment gehad over het onderwerp Referral Recruitment. Lekker pragmatisch. Gaaf om te sparren, kennis te delen en zo te leren. Diepgaander dan andere workshops die ik al eens heb bijgewoond. Heb heel wat bijgeleerd in 1 middag. En, ik kan gelijk met alle opgedane kennis aan de slag! Aanrader!

Saskia
Corporate Recruiter

Erg leuke en leerzame in company training gehad in het voeren van STARR Interview gesprekken. Met haar enthousiasme en hands-on kennis en ervaring weet Miranda de cursisten gemakkelijk te enthousiasmeren. Het is voor mij als HR maar ook voor de hiringmanagers en interne recruiters een erg leerzame dag geweest!

Margriet
HR Business Partner

Wat een gave training over strategisch recruitment. Fijn om te sparren met vakcollega’s en met een goed plan van aanpak naar huis te gaan. Ik knetter nog na van de energie en ga morgen op kantoor gelijk aan de slag met ons recruitmentplan!

Natalie
Corporate Recruiter

Miranda Camu

Recruitmentstrateeg met een netwerk

Ik ben Miranda Camu, het gezicht achter Via Camu Recruitment. Met ruim 20 jaar ervaring in het vak, aan zowel bureau- als corporate kant, heb ik tegenwoordig nog maar één doel: jouw recruitment succesvol maken. Dat doe ik door jouw recruitmentproces op te zetten of te optimaliseren. De specifieke kennis die mist deel ik graag met je tijdens mijn incompany trainingen. Als uitvoerend recruitmentstrateeg steek ik de handen uit de mouwen. Als dat nodig is, duik ik zelf de arbeidsmarkt in, maar op de lange termijn denk ik mee aan een strategisch oplossing voor jouw probleem. Duurzaam recruitment noemen we dat bij Via Camu. Nieuwsgierig naar meer?