Recruitment doe je er niet meer even bij
Jouw recruitmentproces optimaliseren

Problemen met werving of personeelsbehoud?

Jij en ik weten het allebei: de arbeidsmarkt is stugger dan ooit. Vissen zijn er genoeg, maar helaas zitten er ook een hoop anderen te hengelen op jouw vaste stek. Je ervaart het binnenhalen van nieuwe medewerkers als een zware taak, of je hebt juist moeite met het behoud van personeel. Beide situaties zijn herkenbaar voor veel organisaties. Recruitment is tegenwoordig breder dan werving en selectie alleen, daarom is het belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Het is ook niet iets wat je er ‘even bij’ doet. Het is een vak en specialisme geworden. Als uitvoerend recruitmentstrateeg help ik je er daarom graag bij. Met mijn recruitmentscan leggen we binnen no-time de vinger op de zere plek. Inzicht in jouw werkelijke valkuil én mijn advies om die kuil te dichten. Als uitvoerend strateeg ondersteun ik je ook bij het implementeren van die verbeterpunten.

"Ik analyseer, adviseer, begeleid en implementeer. We kijken waar je als organisatie naartoe wilt en wat je nodig hebt aan talent. Recruitment is breed, we bekijken de externe én interne doelgroep. Zodat we concreet aan de slag kunnen met waardevolle kansen."

De welbekende vicieuze cirkel
Medewerker binnen, medewerker niet op z’n plek, medewerker ontevreden, medewerker weg

Het lijkt wel dweilen met de kraan open, het werven van tegenwoordig. Heb je eindelijk een medewerker binnen om je personeelstekort bij te trekken, zijn ze snel weer weg. Collega’s die je net hebt binnen gehengeld worden zomaar uit je emmer gevist. Hoe vul jij je team dan ooit nog aan? Te weinig mensen zorgt weer voor meer werkdruk bij je huidige medewerkers, waardoor ook zij gaan twijfelen of het elders beter is. Maar, je moet wel mensen hebben om dat personeelstekort weer weg te werken. Die vicieuze cirkel is lastig te doorbreken, maar met een sterke recruitmentstrategie en een waterdicht proces is het zeker mogelijk.

Via Camu Recruitment heeft al meerdere organisatie geholpen een strategie te creëren voor de lange termijn personeelsplanning. En zo het personeelsbestand compleet te krijgen. Het optimaliseren van recruitmentprocessen, succesvol werven van een sterk team én werken aan personeelsbehoud. Daar kunnen we je zeker bij helpen.

Miranda Camu

Recruitmentstrateeg met een netwerk

Ik ben Miranda Camu, het gezicht achter Via Camu Recruitment. Met ruim 20 jaar ervaring in het vak, aan zowel bureau- als corporatekant, heb ik tegenwoordig nog maar één doel: jouw recruitment succesvol maken. Dat doe ik door jouw recruitmentafdeling op te zetten of te optimaliseren. De specifieke kennis die mist deel ik graag met je tijdens mijn incompany trainingen. Als adviserend en uitvoerend recruitmentstrateeg steek ik de handen uit de mouwen. Maar, ik heb ook een sterk netwerk van recruitmentspecialisten. Als het nodig is, zorg ik voor extra kennis en ervaring bij jou in huis. Zo werken we samen aan een strategische oplossing op de korte én lange termijn. Duurzaam recruitment noemen we dat bij Via Camu. Meer weten?

Selectie van onze opdrachten

Cases

Opdracht: RecruitmentScan / Strategisch Recruitment advies

Caesar Groep - ICT Consultancy Organisatie

De Caesar groep is een ICT consultancy organisatie bestaande uit 5 business lines, en werft op het moment van binnenkomst decentraal. Men heeft over alle business lines heen moeite de juiste personen te werven. Lastig omdat de klantvraag hoog ligt en Caesar aan deze vraag niet kan voldoen. Er is behoefte aan een strategisch recruitment plan met duidelijke en meetbare doelstellingen, zodat er tijdig en effectief bijgestuurd kan worden. 

Opdrachtgevers