Blog
16 november 2022

Krapte op de arbeidsmarkt, werkt het huidige systeem nog wel?

Krapte op de arbeidsmarkt, waar zijn al die mensen toch gebleven? Werkt het huidige systeem nog wel? Via Camu legt uit hoe je je werknemers kunt behouden en het juiste talent kunt werven.

Herkenbaar?

Net als een huisarts die op verjaardag altijd gevraagd wordt een consult te geven, wordt mij, zodra ik vertel dat ik organisaties help met recruitment vraagstukken, gevraagd hoe de arbeidsmarkt "ineens" zo krap komt.

"Waar zijn al die mensen toch gebleven?" en "Heb jij een oplossing?"


Bezinning

Om met de eerste vraag te beginnen: ze zijn er nog. Die medewerkers. Geloof me.
Ze willen alleen anders leven en werken. Anders gewaardeerd worden. Niet dat het oude niet goed genoeg was, het is nu alleen anders.
Ze hebben de gelegenheid voor bezinning gehad. We hebben bijna allemaal ervaren dat leven en werken, en de balans daartussen, ook anders kan.

Daarnaast voelden ze zich niet zo gewaardeerd meer. En dan heb ik het niet eens over meer geld. Sommigen werkten hard op plaatsen waar dat niet goed zichtbaar was. Maar wel op een essentiële plek om onze wensen van het luxe leven dat we leiden, in te willigen. Maar of hen dit nou het gevoel van zingeving gaf en of ze daar nou zelf ook wat luxer van konden leven? Nee.

De oplossing? Die is er.

Maar eerst, daag ik je uit: bekijk de bestaande werknemers eens. Wat weet je van ze? Wat houdt ze bezig? Wat zijn hun dromen? Kortom, praat je wel eens met ze op de werkvloer? Vraag je ze weleens wat ze nodig hebben van jou? In het algemeen, prive of zakelijk, om succesvoller te zijn in het werk?

En, vertel jij ze weleens over jezelf? Heb jij al eens verteld hoe je er bij gekomen bent je bedrijf te starten? Of deze positie te accepteren? Wat je zienswijze is? Wat het weekend gedaan hebt, waar je blij van wordt? Waar je heen wilt met je bedrijf, en wat je daarvoor, van hen, nodig hebt?

De reset

Hoe zien de arbeidsvoorwaarden in jouw organisatie er uit? Zijn die nog op de "traditionele manier" ingericht? Of zijn flexibele werktijden, meer autonomie, ontwikkelmogelijkheden en minder bureaucratie al ingevoerd?

Kortom, die oude denkwijze, manier van werken en systemen werken die nog voor jou en je organisatie en de mensen die er werken? Of is er ruimte voor anders denken, innovatie en duurzamer ondernemen?

Ik hoor je denken: "Ja hoor dahaag, daar heb ik geen tijd voor, dat geneuzel."

Ik heb nieuws, die reset, die andere denkwijze en andere inrichting van werk binnen jouw organisatie is de sleutel voor de krapte op de arbeidsmarkt. En die reset, begint bij jezelf.
Tenminste, als jij je bedrijf en je personeel wilt behouden.

Meer weten? 

Plan een digitaal adviesgesprek