ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland

Decentraal georganiseerde recruitment zorgde ervoor dat er nauwelijks inzicht was in de resultaten en kosten of in de kwaliteit van de aangenomen kandidaten. Daardoor is er een sterkte behoefte ontstaan aan een centraal georganiseerde recruitment afdeling en eenduidige wervingsprocessen.

De opdracht bestond uit het optimaliseren van de recruitment resultaten en het bouwen van een Centrale Recruitment afdeling samen met 2 HR business partners.

Daarnaast moesten de handen uit de mouwen gestoken worden op het vlak van operationele werving. Kortom: verbouwen met de winkel open.

Het werk

We zijn gestart met operationeel werven in de wervings-piek periode (maart tm juli). Zo konden we de voor ons nieuwe omgeving leren kennen.

Vervolgens zijn we gestart met het advies over, de aanbesteding en implementatie van een kandidaat volg systeem (ATS) om de wervingsprocessen te kunnen volgen, de kandidaat ervaring te verhogen en de successen te kunnen meten.

Er is draagvlak voor centraal recruitment gecreëerd binnen de interne organisatie, de recruitment processen zijn gebouwd en ingericht en het ATS geïmplementeerd.

Daarnaast is er gewerkt aan de zichtbaarheid en vindbaarheid van ROC Midden Nederland als werkgever binnen de specifieke doelgroepen onderwijs en diensten. Er zijn recruitment marketing projecten, online wervingscampagnes, arbeidsmarktcommunicatie / employer branding campagnes bedacht en geïmplementeerd. En een werkenbij omgeving opgezet en ingericht.

Gedurende het laatste half jaar is er een nieuwe recruiter aangenomen die ik gecoached, begeleid en ingewerkt heb om de overgedragen kennis te borgen.

 Resultaat: 250 aangenomen kandidaten in 1 jaar tijd.